Κρατικό Ωδείο

Πέμ, 26/05-Παρ, 27/05

Σε απεργία, ακόμη και στη διάρκεια των εξετάσεων των 500 σπουδαστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, προχωρούν οι 83 καθηγητές του μοναδικού δημόσιου φορέα μουσικής εκπαίδευσης της χώρας.

Χθες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, εξήγγειλαν 24ωρη στις 17 Μαΐου και κυλιόμενες 48ωρες, αρχής γενομένης στις 26 και 27 Μαΐου.

Πλην των 18 μόνιμων καθηγητών, όλοι οι υπόλοιποι παραμένουν απλήρωτοι επί 8μηνο. Η επιχορήγηση, η οποία καλύπτει κατά 80% ανελαστικές δαπάνες, μειώθηκε κατά 50%. Την ίδια στιγμή υπάρχει διοικητικό κενό, καθώς παραιτήθηκαν τα 2 από τα 5 μέλη του Δ.Σ., ενώ εδώ και 9 μήνες παραμένει κενή και η θέση του διευθυντή.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τον τρόπο αξιολόγησης των καθηγητών. Οι καθηγητές κατηγορούν τη διοίκηση για αδιαλλαξία και έλλειψη εμπειρίας, που οδήγησε το ΚΩΘ σε απόλυτο τέλμα και συρρίκνωση.

Πηγή: enet.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Κουβέντα να γίνεται ..