ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Δευ, 27/06-Τρί, 28/06

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκινά από τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ εκφράζοντας την αντίθεσή της στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Η συνάντηστη της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα, όπως έγινε γνωστό από τους συνδικαλιστές.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να γίνει μπλακ-άουτ, ωστόσο, θα υπάρξουν, όπως είπε, επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση.

Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ως προς το αίτημα της ΓΕΝΟΠ για απόσυρση της διάταξης του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ [DEHr.AT] πραγματοποιήθηκε το Σάββατο συνάντηση της ΠΑΣΚΕ με το νέο υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε επιστολή της, τις προηγούμενες ημέρες, η ΓΕΝΟΠ επικαλείται μια σειρά λόγων για τους οποίους -όπως υποστηρίζει, δεν πρέπει να προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Μεταξύ αυτών είναι ο κίνδυνος αύξησης των τιμολογίων, το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής έχει πέσει στα 12 ευρώ ενώ πριν τρία χρόνια ήταν 37 ευρώ, η αποδυνάμωση της ΔΕΗ, η προοπτική εκχώρησης και του μάνατζμεντ στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον για τους εργαζόμενους επισείει τον κίνδυνο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και του Κανονισμού Προσωπικού.

Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει τέλος την πρόταση να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 εκατ. που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει από την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ

Πηγή: enet.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Κουβέντα να γίνεται ..